Hannah Faber

Zangtuin

Hannah Faber

Mijn naam is Hannah Faber en ik ben zangdocent bij De Muziektuin. Ik heb na de opleiding Onderwijsassistent Muziek aan het ROC Friese Poort in Drachten, de opleiding Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle gevolgd. Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium ontdekte ik mijn diepgaande liefde voor het schrijven van eigen muziek, een passie die ik tot op de dag van vandaag nog steeds uitoefen. Hoewel ik nu en dan nog op het podium sta, heb ik gemerkt dat ik het nog leuker vind om anderen te begeleiden in hun persoonlijke muzikale reis, weg van de schijnwerpers. Inmiddels ben ik sinds 2020 werkzaam als zangdocent.

Op negenjarige leeftijd begon ik met pianolessen in mijn geboorteplaats Joure. Toen ik twaalf werd, besloot ik naast mijn pianolessen ook zanglessen te gaan volgen. In de beginjaren lag de nadruk vooral op popmuziek, maar later ging ik me ook focussen op jazz, soul, funk en andere lichte muziek.

Dankzij mijn opleiding en mijn ervaring als zangdocent heb ik lesgegeven aan uiteenlopende doelgroepen, variërend van basisschoolleerlingen tot pensionado’s. Daarnaast heb ik voor groepen gestaan, zowel voor basisschoolklassen als voor volwassenen tijdens zangcursussen. Iedereen is bij mijn zanglessen van harte welkom!

In mijn zanglessen leg ik de nadruk op het creëren van een comfortabele sfeer waarin leerlingen zich volledig op hun gemak kunnen voelen. Ik ben ervan overtuigd dat het essentieel is om ontspannen te zijn tijdens creatieve processen. Zingen is een zeer persoonlijke kunstvorm, heel anders dan het bespelen van een instrument. Je stem is iets wat volledig van jezelf is. Je eigen unieke geluid. Dat maakt zingen bijzonder kwetsbaar.

Samen met jou ga ik graag op ontdekkingsreis om dat unieke geluid te vinden en te ontwikkelen. Naast deze zoektocht werken we ook aan belangrijke technische vaardigheden, muzikaliteit en timing. Ik sta klaar om je te begeleiden op jouw muzikale groeipad. Je bent van harte uitgenodigd voor een proefles!

PROEFLES aanvragen

Vraag meteen een proefles aan!