PIANOTUIN & Theorietuin

Wolter Hoeksema

Hoi, mijn naam is Wolter Hoeksema en ik geef pianoles en muziektheorieles bij De Muziektuin! Ik heb docent-muziek gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, met piano als hoofdvak. Daarnaast zing en speel ik graag live muziek, zowel als solo artiest onder mijn eigen naam en als onderdeel van muzikaal duo WØLF. Ook werk ik twee dagen in de week bij pianowinkel Oostendorp Muziek in Wezep (super handig voor nieuwe leerlingen die nog een piano gaan uitzoeken, toch?).

Toen ik vijf was ben ik begonnen met pianoles, toen woonde ik nog in Groningen. Eerst hield ik me vooral bezig met klassieke muziek, maar op mijn twaalfde ben ik mij ook in jazz en andere lichte muziek gaan verdiepen. Op de middelbare school hebben mijn muziekdocenten mij enthousiast genoeg gemaakt om te gaan studeren aan het conservatorium. Toen ik ging studeren in Zwolle ben ik hier ook komen wonen.

Via mijn opleiding heb ik aan allerlei doelgroepen lesgegeven, van basisschoolkinderen tot volwassenen. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik privéles geven leuker vond dan voor groepen staan. Daarom ben ik al vanaf het tweede jaar van mijn opleiding docent-muziek eigen pianolessen gaan geven. Ook ontdekte ik mijn liefde voor het componeren van eigen muziek. Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een half jaar in Noorwegen gestudeerd, hier schreef ik mijn debuutalbum Norge.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat we samen gaan ontdekken wat je graag wilt leren. Dat kan van alles zijn! Wil je aan de slag met jouw technische vaardigheden, wil je meer leren vertrouwen op jouw muzikaliteit, of begin je pas net aan jouw muzikale reis? Bij De Muziektuin begeleid ik jouw muzikale groei, in alle authenticiteit. Ik hoop een keer kennis met je te maken. Tot snel bij de proefles!

PROEFLES aanvragen

Vraag meteen een proefles aan!